Moțiunea prin care se cerea demisia ministrului Muncii, respinsă

Plenul Senatului a respins, luni, moţiunea simplă a PNL privind demisia ministrului Muncii şi mărirea alocaţiilor pentru copii, cu 82 de voturi „împotrivă”, 56 „pentru” şi 6 abţineri.

Deputaţii s-au pronunţat asupra moţiunii simple a PNL intitulate „Avem 3,7 milioane de motive pentru a cere demisia ministrului Muncii: Copiii României şi alocaţia lor de 42 de lei” prin vot electronic, secret, relatează Romaniatv.net.

Documentul, prin care se solicită demisia ministrului muncii, Rovana Plumb, a fost semnat de 44 de senatori PNL. Din totalul de 168 de senatori, au fost prezenți în sală 140. Moțiunea a fost citită în plen de senatoarea PNL Steliana Vasilica Miron.

Cei 44 de senatori liberali semnatari ai moțiunii solicită demisia ministrului muncii, Rovana Plumb, și susținerea proiectelor de lege referitoare la creșterea alocației pentru cei 3,7 milioane copii, în prezent în cuantum de 42 de lei pe lună. Semnatarii moțiunii atrag atenția că „pentru un câine comunitar se alocă aproximativ 140 de lei pe lună pentru a fi ținut și hrănit în adăposturi iar pentru un deținut nu mai puțin de 2.397 de lei” și că studiile indică pentru România ultimul loc în Europa în privința indicatorilor de educație și sănătate.

„Faptul că astăzi jumătate din Guvern ar trebui să se întoarcă la școală iar jumătate să meargă la DNA arată, printre altele, că politicile publice prost gândite au efecte catastrofale pe termen lung. (…) După cum știți, toți copiii din România primesc o alocație de stat a cărei valoare este astăzi de 42 de lei. Ca detaliu important, această sumă nu a mai fost modificată de peste 6 ani, din 2009, în ciuda faptului că prețurile au crescut cu cel puțin 20% în acest interval”, se arată în textul moțiunii.

Liberalii consideră că „alocația de stat pentru copii nu este un bacșiș social și nici o pomană electorală”, ci „o investiție care poate produce rezultate palpabile abia în 10 sau 20 de ani”.”Nici Victor Ponta și nici ministrul de resort nu par preocupați de subiect. S-a cerut în nenumărate rânduri găsirea unei formule pentru creșterea alocațiilor de stat pentru copii. Cu toate acestea, problema continuă să fie cu totul ignorată. Din acest motiv, considerăm că se impune demisia doamnei Rovana Plumb și schimbarea ei cu un specialist care poate propune și susține politici viabile în acest domeniu”, apreciază semnatarii.

Soluțiile propuse de liberali vizează elaborarea unor politici care să răspundă nu doar situației actuale, ci și riscurilor de viitor, precum și susținerea proiectelor de lege referitoare la creșterea alocațiilor.

„Însă toate acestea trebuie precedate de demisia ministrului Rovana Plumb”, se arată în finalul moțiunii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.