110 ani de istorie Siemens în România

Share:

Siemens, una dintre cele mai mari companii de inginerie din România, marchează astăzi, pe 19 mai 2015, 110 ani de prezență pe piața locală. Compania, subsidiară a multinaționalei germane cu același nume, numără în prezent în România peste 1600 de angajați în 10 orașe, 4 fabrici și 4 centre globale de cercetare – dezvoltare. În ultimii 20 de ani, Siemens România a fost implicată într-un număr important de proiecte de modernizare a țării împreună cu cei 7500 de clienți și cu ajutorul a peste 10.000 de furnizori. La finalul anului fiscal 2014 (Octombrie 2013 – Septembrie 2014), compania regională a înregistrat o cifră de afaceri de 138 milioane euro.

În urmă cu 110 ani, pe 19 mai 1905, a fost deschisă prima reprezentanță a Siemens în București, sub denumirea de “Societatea Română de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonimă”. De-a lungul celor 110 ani, Siemens România a contribuit la dezvoltarea țării, în domenii strategice precum modernizarea sistemelor de transport și a sectorului energetic, eficientizarea proceselor industriale sau echiparea cu aparatură medicală de ultimă oră a spitalelor din România.

“Multe dintre echipamentele şi sistemele care au ajutat România să se dezvolte ca stat modern sunt furnizate de Siemens. De multe ori, în spatele cortinei, veţi găsi tehnologia noastră. Privim cu mândrie către realizările obţinute și facem noi paşi pentru construirea unui viitor şi mai bun. Planurile Siemens România includ promovarea competitivității industriei locale, în special în domeniul producției și dezvoltării echipelor de ingineri IT”, declară George Costache, CEO Siemens SRL.

Primele realizări ale companiei au fost în domeniul electrificării, pentru proiecte precum instalaţiile electrice de forţă și lumină la Depourile RATB (ITB) din Calea Văcărești și Dudești, orasului Turnu Severin si executia instalaţiilor electrice la o serie de edificii reprezentative ale capitalei: Palatul Regal, Casa Magistraţilor sau Ministerul Afacerilor Externe.

Consecinţele celui de-al Doilea Razboi Mondial au dus la naţionalizarea Siemens in Romania. Totusi, noua companie de stat a contribuit la dezvoltarea unora dintre cele mai importante complexe industriale ale acelor vremuri. Una dintre marile reuşite ale perioadei a fost in 1964, cand Siemens a dotat din punct de vedere electromecanic termocentrala Fantanele – in 20 de luni de la semnarea contractului, centrala putand furniza energie.

Numele Siemens revine oficial in economia romaneasca in 1991, odata cu redeschiderea reprezentantei locale. O parte dintre primele proiecte de succes ale companiei sunt livrarea a 120 de automotoare Desiro – cunoscute drept “Sageata Albastra” – , retehnologizarea staţiei 400/220/110kV Bucuresti Sud a C.N.T.E.E. Transelectrica S.A. sau proiectul la cheie pentru reabilitarea Spitalului Clinic Coltea.

Astazi, compania se pozitioneaza in jurul a trei directii de crestere: electrificare, automatizari sidigitalizare. Avand la baza cel mai extins portofoliu global din domeniu, viziunea Siemens estede a contribui la electrificarea intregii ţari.

Pentru mai multe informatii despre istoria Siemens in Romania, va rugam consultati albumul aniversar “Siemens 110 ani”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.