Incendiu violent la Baku. Cel puțin 15 morți!

0

Cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața marți într-un puternic incendiu izbucnit într-un imobil de locuit din capitala Azerbaidjanului, Baku, au anunțat serviciile de intervenție locale, citate de AFP.

Echipele de pompieri au fost sprijinite de mai multe elicoptere pentru a putea fi stins focul imens care s-a declanșat într-un bloc de 15 etaje din centrul orașului. Printre cei morți se numără și cel puțin doi copii, potrivit Ministerului azer al Sănătății. Totodată, în incendiu au fost rănite peste 60 de persoane.

Procurorul general Zakir Garalov a pus în cauză ‘proasta calitate a placării’ fațadei imobilului, care ar fi la originea incendiului, și a anunțat deschiderea unei anchete.

Baku, oraș cu aproape două milioane de locuitori, a suferit schimbări majore în ultimii ani, din inițiativa autorităților din această fostă republică sovietică din Caucaz bogată în hidrocarburi. În locul vechilor imobile din epoca sovietică și al caselor de la începutul secolului al XX-lea au apărut în multe zone zgârie-nori strălucitori. Această înnoire radicală a suscitat proteste în rândul militanților pentru drepturile omului, care acuză guvernul președintelui Ilham Aliev de evacuarea cu forța a cetățenilor fără ca acestora să li se acorde compensații.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.