Guvernul cumpără avion pentru Iohannis și Ponta

0

Guvernul a decis să înceapă demersurile pentru achiziţionarea unei aeronave speciale pentru deplasările externe ale preşedintelui şi premierului.

În Monitorul Oficial a fost publicată o decizie a premierului prin care se contituie o comisie specială pentru negocierea achiziţionării unei aeronave, relatează Romaniatv.net.

Administrația Prezidențială a avut discuţii cu Guvernul pentru cumpărarea a două avioane.  După ce Klaus Iohannis a plecat la Bruxelles, la Consiliul European cu o aeronavă privată, consilierul său, Dan Mihalache, a declarat: „E absolut anormal să nu existe o aeronavă prezidențială. Dacă aș fi în locul dvs l-aș întreba pe fostul președinte de ce a ajuns România în starea în care practic nu are. (…) Pentru asemenea lucruri, întotdeauna o țară găsește resurse. Mie îmi e rușine când mă aflu pe pistă la Bruxelles și când văd că țări mai mici au avioane ale statului. Am conceput un memorandum care să fundamenteze până la urmă o decizie guvernamentală astfel încât și România să aibă o aeronavă de transport. Sper că într-un orizont de timp rezonabil, un asemenea proiect va fi realizat, pentru că e rușinos pentru țară”.

Pe termen lung Cotroceniul vrea două avioane, unul mai mare și unul mai mic, de rezervă. Decizia aparține însă Guvernului. Între timp, negocierea dintre palate a fost redeschisă, fapt confirmat de Administrația Prezidențială:

„Cu privire la viziunea pe termen lung a instituţiei pentru simplificarea situaţiei zborurilor speciale, vă transmitem că Administraţia Prezidenţială are o poziţie definitivată privind formatul de operare a zborurilor speciale. Un dialog pe această temă a fost iniţiat cu reprezentanţi ai Guvernului României”. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.