Lansare de carte regală la Târgu Mureș

0

Curtea Veche Publishing lansează miercuri, 20 mai, la Târgu-Mureș, volumul ”Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale a României.

Evenimentul va avea loc la ora 12.00, la Sala de festivități a Universității de Medicină și Farmacie, în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României. Intrarea va fi liberă și include o sesiune de autografe.

Volumul comprimă cei douăzeci și cinci de ani de ani în fapte reprezentative ale Principesei Moștenitoare, bogata activitate de binefacere și contribuția la dezvoltarea instituțională și culturală a României. Alături de fotografii inedite ale Familiei Regale realizate cu ocazia unor diverse evenimente din viața publică și privată, volumul urmărește drumul României înseși, de la o țară constrânsă de grave probleme materiale la una ajunsă într-un moment de echilibrată afirmare.

Pe 18 ianuarie 2015 s-au împlinit douăzeci și cinci de ani de la sosirea Alteței Sale Regale Principesei Moștenitoare Margareta pe pământ românesc. Vorbind despre această zi memorabilă, Alteța Sa Regală declară astfel: ‘A fost cea mai importantă zi din viața mea, o experiență emoțională puternică și o călătorie care mi-a schimbat viața. Nu mai avusesem nicăieri o casă cu adevărat, căci România, deși îmi fusese interzisă, era pentru mine acasă. Mă simțeam ca și când ar fi fost o parte din tatăl meu care se întorcea din exil. Era o responsabilitate enormă și, în același timp, o bucurie imensă.’

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.