O familie a obţinut îngheţarea cursului valutar la valoarea din 2008

0

O familie din Târgu Jiu a obţinut îngheţarea cursului valutar la valoarea din 2008, pentru împrumutul luat în franci elveţieni și a obținut recalcularea tuturor sumelor pe care le-a plătit din 2007, momentul contractării creditului, până în prezent, informează B1 TV.

Situaţia creează premisele unui precedent juridic pentru că aceasta este prima decizie definitivă a unei instanțe din România dată în favoarea unui client.

„Banca este obligată prin această decizie defintivă să raportetze fiecare rată lunară pe care a plătit-o împrumutatul, din 2008 și pânp la zi, la un curs valutar de 2,2 lei per franc elevatian. Acest curs valutar de 2,2 lei era valabil la momentul anului 2008. Iar prin înghețarea curuslui de schimb valutar imprumutatul urmează să platească în continuare rata către banca în franci elvețieni însă banca va fi obligata să-i percepă pentru fiecare franc elevetian un curs de 2, 2 lei”,  a explicat avocatul Cuculis.

Mii de procese au fost deschise împotriva băncilor după ce 70.000 de oameni s-au trezit că trebuie să-şi achite ratele de la creditele în franci la cursul actual.

În procesele asemănătoare, daca avocaţii fac referire la hotărârea de la Gorj, judecătorii pot lua în calcul această soluţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.