„Primul pas” de Iohannis, cel mai așteptat volum la Bookfest

0

Lansarea volumului „Primul pas”, de Klaus Iohannis, este unul dintre cele mai așteptate evenimente prezentate de Curtea Veche Publishing la această ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

„Cea mai așteptată lansare este aceea a volumului „Primul pas”, care va avea loc sâmbătă, de la ora 15,00, în prezența președintelui României, Klaus Iohannis. Cartea este continuarea volumului „Pas cu pas”, bestsellerul absolut al anului 2014, care s-a vândut în 130.000 de exemplare, prezentând detalii din culisele campaniei electorale și primele zile ale mandatului prezidențial”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Miruna Meiroșu, PR Manager Curtea Veche Publishing.

La eveniment, care va include și o sesiune de autografe, alături de șeful statului va fi prezentă Iren Arsene, directoarea Curtea Veche Publishing, și scriitorul Iulian Tănase.

Potrivit Curtea Veche Publishing, „Primul pas nu este numai o cronică a campaniei electorale pentru Președinție din toamna anului 2014, ci și o analiză critică și constructivă a modelelor de conduită politică manifestate în jocul electoral și în viața publică în general”, cartea fiind, de asemenea, „povestea unei victorii colective și autoportretul unui candidat care a adoptat un alt tip de discurs și de comportament pentru a-și transmite mesajul și modelul proprii”.

Privite retrospectiv și din interior, evenimentele politice și sociale care au marcat finalul anului trecut își dezvăluie în cartea de față atât mecanismele, cât și tensiunile, aducând la lumină chipul autentic al multor politicieni români. Paginile care prezintă strategiile adversarilor din campanie alternează cu relatări pline de viață și de emoție despre întâlnirile cu oameni din întreaga țară și despre rolul soției și al echipei de campanie într-o inițiativă care le-a redat românilor speranța în viitor, apreciază sursa citată.

„Campania din 2014 a avut o dinamică foarte atipică și a fost minată de câteva abuzuri și scandaluri care au eclipsat temele demne de a fi discutate într-un astfel de interval. O privire asupra acestor bruiaje din toamna electorală a lui 2014 pune în lumină vulnerabilități ale legislației și tare ale comportamentului politic, general acceptate, până acum, ca parte integrantă a vechiului mod de a face politică. Cred că analizarea acestor derapaje, fie ele legislative sau de comportament, ne poate face pe toți mai atenți la ceea ce înseamnă valori democratice, integritate și, nu în ultimul rând, respect pentru adversar. Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru deschiderea nebănuită pe care au demonstrat-o în noiembrie 2014, cartea ‘Primul pas’ le este dedicată celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică și mi-au dat voturile lor”, scrie președintele Klaus Iohannis în introducerea volumului, potrivit Curtea Veche Publishing.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.