Profitul Libra Internet Bank s-a ridicat la 8,4 milioane lei în T1 2015

Share:

 Libra Internet Bank a inregistrat, in primul trimestru din 2015, un profit net de 8,4 milioane lei, de peste trei ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a raportat un profit de 2,4 milioane lei.

„Rezultatele din primul trimestru ne fac sa privim cu optimism si incredere in anul 2015. Am atins cel mai bun profit de trimestru de pana acum si  am redus rata creditelor neperformant e sub  media  pietei. In  anul  2015  vom  continua  strategia  de  crestere  bazata  pe controlul cheltuielilor, pe decizii prudente si o politica de piata echilibrata, insa cu realizarea tintelor de crestere si profitabilitate” a declarat Emil Bituleanu, Director General Libra Internet Bank.

Rata creditelor neperformante din portofoliul bancii a atins 7,8% la finalul anului trecut. Pentru anul acesta banca isi propune sa reduca rata creditelor neperformante la 7,6%.

Sursele atrase de la clientii Libra Internet Bank au consemnat o majorare cu 6.7% in primele 3 luni ale anului 2015, atingand soldul de 1,5 miliarde lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 56%.

De asemenea, soldul creditelor s-a majorat la Libra cu 6.8% in primul trimestru, ajungand la aproape 1,1 miliarde lei. Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, cresterea a fost de 33% la sold credite.

Libra  Internet  Bank are  o  retea  de  40  de  sucursale  la  nivel  national  si  se  adreseaza preponderent  clientilor din segmentele IMM, Corporate,  Profesii  liberale si  Agricultura,  iar la finalul anului 2014 avea o cota de piata de 0.47%, ocupand locul numarul 24 in topul băncilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.