Institutul Cantacuzino are autorizații pentru vaccinuri!

Share:

Institutul Cantacuzino a precizat, miercuri, într-un comunicat remis presei, că deține „autorizație de fabricație pentru vaccin gripal trivalent purificat și inactivat și autorizație de punere pe piață pentru acest produs, ambele fiind în vigoare”.

„Faptul că I.N.C.D.M.I. Cantacuzino este o unitate autorizată de către ANMDM este evidențiat și pe site-ul de internet al ANMDM în ‘Lista unităților autorizate de fabricație/ certificate de buna practica de fabricație’—pag.2, poziția 22(…)”, relevă sursa citată, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului, Institutul Cantacuzino „nu a produs vaccin gripal în 2014 și 2015 nu din cauza lipsei acestor autorizații, ci pentru că producția nu poate demara decât într-un cadru economic instituțional stabil, care să asigure aprovizionarea ritmică cu tot ce este necesar, sustenabilitatea producției și asigurarea pieței de vaccin fără riscuri tehnologice”.

„De aceea se impune rezolvarea blocajului financiar al institutului și existența unei comenzi de vaccin gripal înainte de demararea campaniei de producție”, precizează conducerea INCDMI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.