OMV Petrom accesează o linie de credit de un miliard euro

0

OMV Petrom a luat un credit multi-valută în valoare de un miliard de euro, de la un sindicat format din 17 bănci din România și din străinătate, înlocuind astfel o linie de credit contractată în noiembrie 2011, care a însumat 930 de milioane euro, cu scadenţa în 2016 şi neutilizată.

Banii trebuie returnați în decurs de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire a termenului pentru încă doi ani.

„Am refinanţat linia de credit contractată în 2011 înainte de scadenţa finală a acesteia pentru a beneficia de evoluțiile favorabile din prezent de pe piețele financiare. Extinderea maturităţii programului de finanţare permite OMV Petrom să menţină o poziţie financiară solidă într-un context plin de provocări legate de preţul ţiţeiului. Faptul că oferta a fost suprasubscrisă într-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilităţii de care se bucură OMV Petrom pe pieţele financiare”, a declarat într-un comunicat Andreas Matje, directorul financiar al OMV Petrom.

Tranzacţia finală s-a încheiat pentru suma de 1 miliard euro, banii urmând să fie folosiţi de OMV Petrom, în măsura în care va fi necesar, pentru finanţarea operaţiunilor curente.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.