Trei boxeri români și-au asigurat medalii la Europenele de juniori

0

Boxerii români Florin Gîrleanu (cat. 44-46 kg), Florin Gabriel Dinu (cat. 50 kg) și Alberto Cristian Florin Biro (75 kg) s-au calificat, miercuri, în semifinalele Campionatelor Europene pentru juniori de la Lvov (Ucraina) și și-au asigurat cel puțin medaliile de bronz.

Gîrleanu a trecut de englezul Lewis Coley, la puncte (decizie în unanimitate, 3-0), în sferturile categoriei 44-46 kg, urmând să lupte pentru finală cu galezul James Probert, care a trecut de armeanul Arman Galțan (2-1, decizie split), relatează Romaniatv.net.

Dinu l-a învins în sferturile de finală ale categoriei 50 kg pe pe turcul Batuhan Giritly, la puncte, primind decizia în unanimitate (3-0). În penultimul act, Dinu va lupta cu italianul Alssio Cangelosi, victorios la puncte (decizie split, 2-1) în fața georgianului Otar Naveriani.

La cat. 75 kg, Biro, vicecampion european de cadeți anul trecut, la Anapa (Rusia), s-a impus la puncte (decizie 3-0) în fața turcului Ozancan Aslantaș, în sferturile de finală, adversarul său fin semifinale fiind norvegianul Shamsudin Shamilov, care a trecut de cehul Karel Adam (3-0).

În schimb, Emanuel Constantin Mican a fost învins în sferturile de finală ale categoriei +80 kg de azerul Mahamad Abduliaev, la puncte (decizie 3-0).

La startul competiției s-au aliniat 220 de sportivi din 27 de țări, România participând cu opt pugiliști.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.