Isărescu vorbește despre creșterea creditării

0

Creșterea moderată a creditării, calitatea creditului și creșterea importanței finanțării din resurse locale sunt cele trei tendințe care se prefigurează pe viitor în sectorul bancar, a afirmat guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, într-o conferință dedicată sectorului bancar.

„Cu mențiunea că nu încerc să fac previziuni, ca să nu fiu pedepsit de zei, trei tendințe mi se par că sunt evidente în ceea ce privește viitorul industriei bancare din România. Prima: probabil că ceea ce va continua va fi o creștere moderată a creditului, nu una rapidă și categoric nu una explozivă — și aceasta nu numai pentru că industria, bancherii, după ce s-au fript cu supa suflă și în iaurt. Nu este numai o reacție psihologică și managerială. Eu cred că aici sunt motivații mult mai profunde să credem că acest lucru se va întâmpla și cred că nici nu este rău”, a declarat Mugur Isărescu.

A doua tendință care se conturează în sectorul bancar pentru perioada următoare este, potrivit guvernatorului BNR, calitatea creditului acordat în detrimentul cantității. Cea de-a treia tendință vizează creșterea importanței finanțării din resurse locale.

Specialiști din sectorul financiar-bancar, analiști, reprezentanți ai mediului economic și autorități la nivel înalt s-au reunit, vineri, la evenimentul intitulat „Să înțelegem viitorul. Perspectivele sectorului bancar și ale economiei. Pot băncile schimba viitorul României în bine?”, organizat de Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.