Instabilitate atmosferică accentuată, în următoarele trei zile

0

Duminică, în vestul, centrul şi sud-vestul ţării, precum şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică se va accentua din nou si se manifesta prin înnorări temporare, averse şi descărcări electrice.

Pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi va cădea grindină. Vântul se va intensifica mai ales în timpul averselor, când trecător poate lua aspect de vijelie. În restul teritoriului vremea va fi în continuare caldă, cerul variabil, iar ploi de scurta durata si descarcari electrice asteptam doar izolat, cu precădere spre seară şi noaptea, relatează Romaniatv.net.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade pe litoral şi 32 de grade în Muntenia şi în Moldova.

Vremea se va menţine caldă în Bucureşti pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Vremea va fi în general instabilă, luni, cu înnorări temporar accentuate, iar valorile termice vor continua să scadă uşor în cea mai mare parte a ţării. Pe arii extinse vor fi descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Excepţie vor face Moldova şi Dobrogea, unde astfel de fenomene se vor manifesta local. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate, cu precădere în zonele montane şi va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în Dealurile de Vest şi 32 de grade în Moldova.

Norii acopera temporar cerul, în Bucureşti, si cu precădere după-amiază şi în prima parte a nopţii vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maxima mai scăzută decât în ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Marţi, în regiunile nord-vestice vremea va fi în general instabilă şi uşor mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Vor fi înnorări temporar accentuate, ploi ce vor avea şi caracter de aversă, izolat insotite de fulgere si tunete. În restul teritoriului valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice, iar cerul variabil cu înnorări şi ploi de scurta durata doar pe spaţii restrânse. Izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla u intensificări mai ales  în nord-vest şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 in Dealurile de vest şi 29 de grade in Moldova.

Cerul va fi variabil în Bucureşti, cu mai multi nori şi condiţii pentru averse, în special înspre seara. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Miercuri, în estul şi sud-estul ţării vremea va fi în general instabilă şi se va răci uşor faţă de intervalul anterior. Mai ales in aceste regiuni meteorologii prognozeaza ploi ce vor avea şi caracter de aversă, trecător vor fi sifenomene electrice. În celelalte regiuni temperaturile sunt apropiate de cele normale, iar fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi local in zonele montana şi pe spaţii restrânse în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 27 de grade. De joi pana duminica temperaturile cresc treptat  în cea mai mare parte a ţării iar sanse mai mari de precipitatii vor fi în prima parte a intervalului în regiunile sud-estice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.