Bulgaria vrea să o premieze pe Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei va fi nominalizată, luni, în Bulgaria, pentru premiul anual al Fundației Giovanni Falcone, care se acordă, în această țară, personalităților cu rezultate în lupta împotriva corupției, informează un comunicat de presă remis Agerpres.

Sursa citată precizează că Macovei a acceptat invitația de a participa, luni, la Sofia, la o dezbatere pe tema luptei împotriva corupției: „Voci din Bulgaria împotriva corupției — cine ascultă ?”,  organizată de inițiativa independentă „Justiție pentru toți”.

„Alături de Monica Macovei, la dezbatere vor avea intervenții ministrul Justiției, Hristo Ivanov, ministrul Apărării, Nikolay Nenchev, Președintele Comisiei parlamentare de apărare, Atanas Atanasov, mai mulți parlamentari, reprezentanți ai partidelor politice și ai organizațiilor neguvernamentale din Bulgaria”, anunță comunicatul de presă al europarlamentarului.

Premiile Fundației Giovanni Falcone au fost instituite în Bulgaria în 2009 și se acordă persoanelor implicate în combaterea corupției și eliminarea rețelelor infracționale.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.