Controverse la SRI. Helvig îi ia apărarea lui Dumbravă!

0

Joia trecută, trei asociaţii ale magistraţilor au solicitat Comisiei parlamentare de control a SRI să ceară acestei instituții să clarifice public dacă afirmaţiile generalului Dumitru Dumbravă, conform cărora SRI este implicat în actul de justiție, reprezintă poziţia oficială a instituţiei.  În replică, Hellvig a declarat că poate interviul trebuia să fie acordat ”mai atent”. 

Joia trecută, trei asociaţii ale magistraţilor au solicitat Comisiei parlamentare de control a SRI să ceară acestei instituții să clarifice public dacă afirmaţiile generalului Dumitru Dumbravă, conform cărora SRI este implicat în actul de justiție, reprezintă poziţia oficială a instituţiei.

Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul/atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze”, a spus generalul SRI, Dumitru Dumbravă, într-un interviu pentru siteul juridice.ro.

Referitor la afirmaţiile gen. Dumbravă, şeful SRI a spus: „A fost un interviu acordat la o publicaţie de specialitate care, poate, trebuia… mai atent, mai ales în circumstanţele lumii în care trăim astăzi. Poate dacă ar fi fost un interviu acum câţiva ani, nimeni nu ar fi sesizat. Urmărim ca, în procesul în sine, să nu existe persoane – judecători, procurori – care pe drum au uitat că servesc statul român”, scrie evz.ro.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.