Indicatorul de încredere macroeconomică, maxim istoric

Valoarea indicatorului de încredere macroeconomică a înregistrat, în aprilie 2015, o creștere cu 2,6 puncte față de luna anterioară, ajungând la valoarea de 70,7, un nou maxim istoric, potrivit unui comunicat al CFA România, remis luni Agerpres.

Indicatorul de încredere macroeconomică se calculează pe o scară cu valori între zero (lipsa încrederii) și 100 (încredere deplină în economia românească) pe baza a șase întrebări privind condițiile curente referitoare la mediul de afaceri și piața muncii și a anticipațiilor pentru un orizont de timp de un an pentru mediul de afaceri, piața muncii, evoluția venitului personal la nivel de economie și evoluția averii personale.

Majorarea s-a datorat, în special, componentei de condiții curente a indicatorului. Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 59,8 (nou maxim istoric), în creștere cu 6 puncte față de valoarea înregistrată în exercițiul anterior, iar indicatorul anticipațiilor s-a majorat la 76 (nou maxim istoric), cu 0,9 puncte peste nivelul înregistrat în martie 2015.

În ceea ce privește cursul de schimb euro/leu, valorile mediane ale anticipațiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat un curs anticipat de 4,4150 pentru orizontul de 6 luni (față de valoarea de 4,4400 înregistrată în luna anterioară) și respectiv de 4,4200 pentru orizontul de 12 luni (față de valoarea de 4,4500 înregistrată în exercițiul anterior).

CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 144 de societăți membre ale CFA Institute și are peste 160 de membri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.