Patru curse transatlantice spre SUA, vizate de alarme false

0

Cel puțin patru curse aeriene transatlantice spre diferite orașe din SUA au fost vizate, luni, de telefoane anonime de amenințare, însă, din fericire, toate aceste alerte s-au dovedit false, potrivit relatărilor din presa americană, preluate de DPA.

Toate cursele au aterizat în siguranță, iar la bordul lor nu au fost găsite bombe sau alte materiale periculoase, susțin aceleași surse media. Potrivit acestora, care citează un comunicat al Biroului Federal de Investigații (FBI), toate telefoanele de amenințare au fost date de aceeași persoană.

Un avion al companiei Air France, care zbura pe ruta Paris — New York, a fost escortat de aeronave de vânătoare americane până la aterizarea pe aeroportul John F. Kennedy, după ce a fost primit un apel anonim despre existența unei amenințări la bordul aparatului.

Un zbor Delta Air Lines de la Paris spre Boston și cursele United Airlines de la Madrid și Edinburgh către Newark, New Jersey, s-au numărat printre celelalte zboruri vizate.

Numărul exact al curselor în legătură cu care s-au primit telefoane de amenințare nu se cunoaște cu exactitate. Unele relatări vorbesc despre patru, altele despre zece.

Potrivit FBI, autoritățile consideră aceste amenințări necredibile.

Cu toate acestea, congresmanul Peter King, membru al Camerei Reprezentanților, a declarat că va fi declanșată o anchetă, care va investiga, cel mai probabil, și eventuala implicare a grupării jihadiste Statul Islamic. ‘Nu afirm că ISIS (Statul Islamic) se află în spatele acestei situații, însă este cu siguranță ceva ce trebuie investigat’, a declarat Peter King la CNN. Potrivit congresmanului, săptămâna trecută au existat mesaje pe Twitter cu privire la folosirea de alarme false pentru a provoca haos în Statele Unite. Scopul ar fi putut fi acela de a testa reacția SUA, a mai declarat Peter King.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.