Dan Șova nu demisionează din Senat!

Share:

Senatorul PSD Dan Şova, pentru care DNA a cerut aviz de reţinere şi arestare, nu intenţionează să demisioneze din Senat. Cazul social-democratului va fi luat, marţi, în discuţie de Biroul Permanent, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea hotărârii Senatului.

Dan Şova a negat informaţiile, apărute, marţi, în presă, potrivit cărora şi-a dat demisia din Senat.”Nu am demisionat şi nici nu intenţionez să demisionez”, a precizat Dan Şova, pentru RomaniaTV.net. Informaţiile privind demisia lui Şova au apărut înainte ca Biroul Permanent al Senatului să ia in discutie cazul acestuia.

În cazul unei demisii, plenul Senatului urma să ia act de demisia social-democratului, iar după publicarea demisiei în Monitorul Oficial, Şova putea fi reţinut de DNA.

Biroul Permanent al Senatului va solicita, marţi, Comisiei juridice un punct de vedere în cazul lui Dan Şova, pe baza deciziei Curţii Constituţionale„Pe baza deciziei Curţii Constituţionale, Biroul Permanent, mâine, va solicita Comisiei juridice şi un punct de vedere. O să se dea şi un termen, întotdeauna când o comisie este solicitată pe o anumită problemă se dă un termen„, declara, luni, preşedintele Camerei superioare, Călin Popescu Tăriceanu.

Curtea Constituţională (CC) a stabilit, în 6 mai, în urma analizării sesizării PNL, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuvinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.