Masacru în Nigeria

0

Zece persoane au fost masacrate cu maceta de către gruparea teroristă Boko Haram, într-un sat din nord-estul Nigeriei.

Atacul a avut loc vineri, la ora 4:00 dimineaţa (ora locală) în districtul Madagali, din satul Pambula-Kwamda, situat în nordul statului Adamawa. „Agresorii au ajuns în sat, în timp ce locuitorii acestuia dormeau încă şi au folosit machete pentru a-şi ataca victimele”, a explicat Maina Ularamu, şeful districtului Madagali, relatează Romaniatv.net.

Detaliile despre acest masacru au ieşit la iveală abia acum, deoarece este vorba despre o regiune izolată, unde nu existăm suficiente reţele de comunicaţie, iar cele existente funcţionează foarte greu, după ce insurgenţii au distrus multe dintre antenele-releu de telefonie mobilă.

Adamawa este unul dintre cele trei state cele mai afectate de insurecţia grupării islamiste. În luna martie, acesta se declara „debarasat” de gruparea islamistă Boko Haram, de către armată. Recent, numeroase sate din regiune au fost atacate recent, când armata nigeriană a desfăşurat o operaţiune de mare anvergură, în pădurea Sambisa, din statul vecin, Borno, pentru a distruge taberele grupării Boko Haram.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.