Bucureștiul, mai bogat decât media UE

0

Creşterea economică pe care România a înregistrat-o în ultimii ani se regăseşte şi în statisticile UE. Astfel, conform ultimului raport Eurostat, România nu mai are şase regiuni printre cele mai sărace din Uniunea Europeană.

Regiunea Centru a României a ieşit din Top 20 al celor mai sărace regiuni ale Uniunii Europene, unde se afla în 2011, pe locul 16. Totodată, regiunea Nord-Est, aflată ultima în acest clasament în 2011, la egalitate cu bulgarii de la Severozapaden, a înregistrat un salt de patru locuri în doi ani, întrecând trei regiuni din Bulgaria şi una din Franţa, relatează Romaniatv.net.

Datele sunt cuprinse în ultimul raport Eurostat, care ia în calcul PIB-ul pe cap de locuitor ca putere de cumpărare. România mai are cinci regiuni în Top 20 cele mai sărace ale UE, toate însă în trend ascendent (Nord Est, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia, Sud Est şi Nord Vest), dar Bucureştiul se menţine peste media Uniunii Europene, cu un PIB al puterii de cumpărare pe cap de locuitor de 34.900 euro (faţă de 30.700 în 2011), reprezentând 131% din media europeană (faţă de 122% în 2011).

La vârful ierarhiei primele patru poziţii au rămas neschimbate: 1. Inner London; 2. Luxemburg; 3. Bruxelles; 4. Hamburg.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.