Burleanu și Chivorchian merg la Congresul FIFA

Președintele Răzvan Burleanu și secretarul general Gheorghe Chivorchian vor reprezenta Federația Română de Fotbal, în zilele de 28 și 29 mai, la cel de-al 65-lea Congres FIFA, pe agenda căruia se află și alegerea președintelui forului mondial, informează site-ul FRF.

‘Federația Română de Fotbal a analizat, împreună cu domnul Michael van Praag, situația privind alegerile pentru președinția FIFA și decizia conducătorului federației olandeze de a-l susține la Zurich pe prințul iordanian Ali bin Al-Hussein, vicepreședinte FIFA”, precizează comunicatul. FRF își exprimase susținerea față de van Praag când olandezul și-a anunțat candidatura la președinția FIFA.

”Împărtășim aceleași valori și principii cu programul domnului van Praag și dezvoltăm aceeași viziune în contextul necesității unei ample dezbateri legate de evoluția FIFA. Sprijinul acordat programului său rămâne același, întrucât cele mai importante puncte din acest document dedicat reformării forului mondial se vor regăsi, în urma unui acord, în programul susținut de prințul Ali bin Al-Hussein”, mai menționează comunicatul.

FRF îl susține în continuare pe președintele federației olandeze și, în consecință, va vota la alegerile de vineri pentru prințul iordanian, singurul contracandidat al președintelui Sepp Blatter, care va încerca să obțină al cincilea mandat în fruntea FIFA.

”Considerăm, în continuare, că e nevoie de noi principii care să fie fixate pe agenda FIFA și în practicile acestei instituții. Din acest motiv rămânem constanți în suportul pe care îl oferim președintelui Federației Olandeze de Fotbal în acest moment deosebit de important pentru viitorul fotbalului. Federația Română de Fotbal va susține la acest congres decizia domnului Michael van Praag, în speranța dezvoltării unui parcurs bazat pe transparență, bună guvernanță și un rol mult mai activ pentru FIFA în susținerea fenomenului fotbalistic”, se mai arată în comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.