Canada: Mii de persoane evacuate în urma incendiilor de pădure

0

Înmulțirea focurilor de pădure din vestul Canadei, dintre care multe scăpate de sub control, a necesitat evacuarea a circa 7.000 de rezidenți și angajați ai unor companii petroliere, au informat autoritățile provinciei Alberta, citați de AFP.

Incendiile s-au înmulțit în cursul weekendului, declanșate uneori din cauza trăsnetelor căzute pe iarba uscată sau care au lovit pomii uscați și care au fost întețite de vânturile puternice.

Peste 1.600 de pompieri ajutați de avioane care au aruncat apă și elicoptere au încercat marți să stăvilească 70 de focare diferite în Alberta, dintre care 55 ar fi fost declanșate de trăsnete.

Ajutați deja de pompierii din Ontario (centru) și Québec (est), guvernul local preconizează să ceară ajutor SUA și Mexicului pentru a încerca să stăvilească aceste focare dintre care unele au fost scăpate de sub control și care se află la o distanță de mai puțin de 20 de kilometri de exploatări petroliere sau de case, a explicat Oneil Carlier, ministru al provinciei.

Luni, companiile petroliere Canadian Natural Resources și Cenovus și-au închis exploatările de șisturi bituminoase din regiunea Cold Lake. Cele două companii și-au evacuat de asemenea personalul, în principal pe cale aeriană.

Aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate din regiunea Wabasca, la 300 km distanță de Edmonton, și plasate în centre de adăpost.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.