Companiile din Golful Persic vor să investească în România

Companiile din Golful Persic doresc să investească în infrastructura de transport maritim și fluvial, precum și în agricultură și proiecte energetice pe teritoriul românesc, a declarat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), într-un comunicat remis, miercuri, Agerpres.

Daraban a efectuat o vizită de lucru în Qatar și Emiratele Arabe Unite, în perioada 22 — 27 mai 2015, în cadrul unei delegații economice, alături de ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, experți guvernamentali și reprezentanți ai mediului de afaceri din România. „Această misiune economică vine în completarea vizitei anterioare în țările din Golful Persic, care a avut ca scop stabilirea unor prime contacte cu reprezentanții mediului de afaceri din această regiune”, a spus oficialul CCIR.

Mihai Daraban a reiterat deschiderea pieței românești față de investițiile entităților economice din Golful Persic, apreciind dorința acestor parteneri de a investi în infrastructura de transport maritim și fluvial, precum și în agricultură și proiecte energetice.

Președintele CCIR a subliniat atitudinea pozitivă a companiilor din România în raport cu posibila colaborare cu țările din regiunea Golfului Persic.”Reputația excelentă a investitorilor din Qatar și Emiratele Arabe Unite este un rezultat direct al proiectelor de anvergură în care aceștia sunt implicați la nivel global. Prin urmare, mediul de afaceri din România privește cu încredere implicarea acestor parteneri economici în proiecte importante pe teritoriul țării noastre”, a mai afirmat Daraban.

Conform ONRC, la 1 martie 2014, figurau 299 de firme cu capital emiratez, cu valoarea totală a capitalului social în echivalent valută de peste 13,673 milioane dolari și 24 de firme cu capital qatarez, cu valoarea totală a capitalului social în echivalent valută 437.000 dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.