Șase oficiali FIFA arestați la Zurich pentru corupție

0

Șase oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) au fost arestați miercuri la Zurich pentru corupție, la cererea Statelor Unite, a anunțat Tribunalul federal elvețian, citat de Reuters.

 Şase actuali şi foşti oficiali ai FIFA au fost arestaţi de autorităţile elveţiene, urmând ca pe numele lor să se ceară extrădarea în Statele Unite, potrivit unor informaţii făcute publice de cotidianul New York Times, care citează surse apropiate de departamentul american de Justiţie.

Acuzaţiile au legătură cu acordarea dreptului de organizare a Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 Qatarului. Conform dezvăluirilor apărute în presă, fostul vicepreședinte FIFA şi om de afaceri din Qatar, Mohammed bin Hammam, ar fi plătit aproximativ cinci milioane de dolari mai multor membri ai Comitetului de Organizare al Cupei mondiale, pentru a le influenţa votul.

Principalii beneficiari ai acestor fonduri ar fi fost oficialități ale federațiilor de fotbal din Africa, precum și foști membri ai comitetului executiv FIFA din Oceania și Caraibe.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.