Tsipras vede Grecia aproape de un acord cu creditorii săi

0

Premierul elen Alexis Tsipras a anunțat miercuri că țara este aproape de a ajunge la un acord cu creditorii săi, dar a subliniat că în stadiul final al negocierilor este nevoie de ‘calm și determinare’, transmit AP și Reuters.

‘Am înregistrat multe progrese și suntem în stadiul final al negocierilor, suntem foarte aproape de un acord’, a declarat oficialul elen după o reuniune desfășurată la Ministerul de Finanțe din Atena.

Declarațiile sale vin la scurt timp după ce oficiali guvernamentali au anunțat că negociatorii încep să redacteze mult așteptatul acord dintre Grecia și reprezentanții UE și FMI, care va permite deblocarea unei tranșe de 7,2 miliarde de euro, bani necesari pentru ca Grecia să nu intre în faliment.

Surse anonime au declarat că acordul include o reformă a TVA, schimbări în sistemul de pensii și o soluție pe termen lung privind datoria Greciei. Totuși, susțin sursele, mai sunt câteva probleme de rezolvat.

Acțiunile europene au înregistrat creșteri miercuri, pe fondul perspectivelor încheierii unui acord între Grecia și creditorii săi.

Bursa de la Atena înregistra miercuri un avans de 3,5%, randamentul obligațiunilor guvernamentale elene pe zece ani a scăzut la 11,49%, de la 11,89% marți iar euro s-a apreciat. ajungând la 1,087 dolari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.