ConTempo, celebrat la Festivalul Icon Arts

0

Supranumit ”ABBA muzicii clasice”, cvartetul de coarde ConTempo va fi în centrul celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului ICon Arts, ce va avea loc în perioada 22 iulie – 1 august. Evenimentul va reuni peste 150 de artişti, de pe toate continentele, pentru două săptămâni de concerte de muzică clasică şi contemporană, operă, etno-jazz sau chiar tango argentinian.

Considerat unul din cele mai bune din lume, cvartetul Radioteleviziunii Naționale din Irlanda, ConTempo, este subiectul celei de-a doua ediţii a seriilor ”Celebrates!” , ce îşi propun să aducă de fiecare dată, în centrul Festivalului, câte o personalitate culturală apreciată a momentului. Prima ediţie, din 2014, a fost dedicată celebrului jazzman Mircea Tiberian.

În cele aproape două săptămâni de festival, vor fi organizate nouă concerte de muzică clasică şi contemporană, cele mai mult dintre ele fiind programate la Sala Thalia din Sibiu. Ca şi în cadrul ediţiilor anterioare, va avea loc câte un eveniment muzical la Castelul Peleş din Sinaia şi în cetăţile de la Biertan şi Cisnădioara.

Evenimentul principal al Festivalului ICon Arts Celebrates! este programat în data de 31 iulie, de la ora 19.00, la Sala “Thalia” a Filarmonicii de Stat Sibiu, când cvartetul RTÉ ConTempo va susţine un concert extraordinar alături de ansamblul ICon Arts și de îndrăgita interpretă Analia Selis. Din programul serii vor face parte lucrări clasice, contemporane, tango argentinian, dar și câteva momente-surpriză.

Academia de vară “ICon Arts”

Pentru a XIII-a oară, Academia ICon Arts se desfăşoară în paralel şi se intersectează cu festivalul cu acelaşi nume. Ediţia din acest an reunește la Sibiu peste 130 de maeștri și studenți de pe toate continentele, pentru aproximativ două săptămâni de cursuri de vară. Cei mai buni dintre cursanți vor evolua pe scena Sălii Thalia, în 30 iulie, într-un concert antrenant, cu diferite combinații vocal-instrumentale și lucrări din diverse perioade istorice. De asemenea, în cadrul programului ”Compozitor în rezidență”, lansat în 2013, şase tineri creatori, selectați prin concurs, vor lucra cu prestigiosul grup ConTempo. Piesele compuse de aceştia vor putea fi ascultate, în premieră, în cadrul unui concert.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.