Demisii în mai multe filiale din PSD

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, a anunțat joi într-o conferință de presă că a demisionat din funcțiile de conducere deținute în partid, inclusiv din funcția de vicepreședinte la nivel național, informează Agerpres. Stănescu, președinte al Consiliului Județean Olt, a declarat că au mai demisionat din funcțiile de conducere deținute în partid și președinții organizațiilor PSD din Giurgiu, Niculae Bădălău, PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, și PSD Maramureș, Zetea Gabriel.

Paul Stănescu a demisionat din funcțiile de conducere deținute în PSD, relatează Romaniatv.net.”Mi-am dat demisia din funcția de vicepreședinte al partidului la nivel național și președinte al organizației PSD Olt. Motivul — demisia e un act de voință unilaterală — pentru că așa cum știți există o sentință, chiar dacă nu este definitivă, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, nu vorbesc de nume, chiar dacă îl cheamă Liviu Dragnea sau îl chema altcumva, în care președintele executiv al PSD este condamnat cu suspendare un an de zile, motivul îl știți toți, referendumul. (…)

Mai sunt din câte știu eu încă trei colegi de-ai mei, este vorba de președintele organizației PSD Giurgiu, domnul senator Bădălău (Niculae Bădălău), este vorba de președintele CJ și PSD Buzatu (Dumitru Buzatu) de la Vaslui, de domnul Zetea Gabriel, vicepreședinte CJ și președinte al PSD Maramureș. Deci care ne-am scris demisia și cei care am înregistrat-o, cel puțin din câte informații am eu până să plec de la sediul din Kiseleff, de ieri, unde s-a ținut Comitetul Executiv”, a declarat Stănescu, potrivit Romaniatv.net.

Paul Stănescu a afirmat că demisia sa reprezintă un gest de solidaritate cu președintele executiv al partidului, în contextul în care decizia privind organizarea unui referendum în 2012 pentru demiterea președintelui de atunci Traian Băsescu a fost luată în Comitetul Executiv al PSD cu unanimitate de voturi. El a menționat că va rămâne în continuare în PSD și nu va reveni asupra demisiei. Stănescu a afirmat că deocamdată nu poate spune dacă va mai candida în viitor la șefia organizației PSD Olt.

Organizația PSD Olt este condusă acum de președintele executiv al organizației, Marius Oprescu, care ocupă și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Olt. Oprescu va rămâne la conducerea PSD Olt până la o decizie a Comitetului Executiv Național al PSD privind o interimatul funcției de președinte al organizației județene ori în lipsa unei asemenea decizii până la organizarea de noi alegeri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.