MedLife ia în calcul listarea la Bursă!

Acţionarii MedLife decid în două luni varianta de vânzare a 36% din companie: „Va fi ori vânzare directă, ori listare la Bursă!”. Potrivit zf.ro, Fondul de investiţii Value4Capital, care a anunţat în luna februarie că vrea să îşi lichideze pachetul de 36% din acţiunile MedLife, cumpărate în 2009, ana­lizează inclusiv vânzarea prin Bursa de Valori a participaţiei deţinute la cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală.

„Procesul de vânzare (a acţiunilor Value4Capital – n. red.) nu este oprit. În paralel cu acest proces, am început pro­cedurile de elaborare a prospec­tului de listare la Bursa de Valori Bu­cureşti“, a spus Mihai Marcu, acţionar şi preşedinte al consiliului de adminis­traţie al MedLife.
Potrivit lui Marcu, o decizie pri­vind vânzarea va fi luată în două-trei luni. „Vânzarea directă şi listarea la bursă se exclud complet una pe alta. Va fi ori una, ori alta“, a spus antre­pre­norul, precizând că familia Marcu, fon­datoarea şi acţionarul majoritar al com­paniei, nu va vinde nicio acţiune la MedLife.
Fondul Value4Capital a intrat în acţionariatul MedLife în 2009, la acel moment sub numele de SGAM (Société Générale Asset Ma­na­gement, sub­si­diară a Grupului So­ciété Gé­nérale). Ul­terior, en­ti­tatea s-a des­prins de Société Générale, a luat nu­mele de Amun­di Private Equity, iar în prezent folo­seşte nu­mele de Value4Ca­pi­tal, fiind deţinută de Bill Watson, Piotr Misztal şi Jacek Pogonowski. În 2009, fondul a luat 36% din acţiuni într-o tran­zacţie de apro­xi­ma­tiv 20 de milioane de euro, aceasta fiind a doua tran­zacţie care im­plica un pachet mino­ri­tar din ac­ţiunile Med­Life după ce în 2006 fa­milia Marcu a parafat prima tran­zacţie prin vânzarea a 20% din acţiuni către Inter­na­tional Finance Corpo­ration (IFC), divizia de in­vestiţii private a Băncii Mondiale. IFC deţine 12,75% din capitalul MedLife.
Potrivit lui Marcu, MedLife nu se gândeşte încă să treacă graniţa şi să deschidă clinici în alte state, dar a prospectat pieţele învecinate, şi apreciază că românii vor începe să apeleze mai des la serviciile medicale din ţară, în loc să se trateze în străinătate. „În acest moment nu ne gândim să ieşim în afara ţării. Nu excludem asta, dar cred că încă unu-doi ani trebuie să ne consolidăm. Cred că românii se vor întoarce la medicina românească, nu se vor mai urca în avion în fiecare după-amiază. În România se cumpără echipamente performante mult mai mult ca în alte ţări occidentale. Vorbesc despre noi, nu ştiu ce fac competitorii“.

MedLife are 4,3 milioane de clienţi unici, iar până la finele anului vrea să ajungă la 5 milioane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.