Absolvenții de 16 ani pot primi indemnizație de șomaj

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ care au împlinit vârsta de 16 ani pot beneficia, timp de şase luni, de o indemnizaţie de şomaj. Aceasta este echivalentă cu 50 la sută din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj.

Absolvenţii instituţiilor de învătământ care au împlinit vârsta de 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioada de şase luni, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Suma de care pot beneficia absolvenţii este echivalentă cu 50 la sută din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, relatează Romaniatv.net.

Tinerii pot primi această indemnizaţie dacă se înregistrează ca persoană în căutarea unui loc de muncă, la agenţia de ocupare a forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul, în cel mult 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

Pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, absolvenţii au nevoie de: actul de identitate original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii în original şi copie şi adeverinţă medicală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.