Chirurgi de renume analizează tratamentul cancerului gastric

0

Specialiști în chirurgie de la cele trei mari centre universitare din Transilvania – Sibiu, Târgu Mureș și Cluj-Napoca – vor analiza vineri, la Colegiul Medicilor din Sibiu, metode de tratament ale cancerului gastric, cu scopul instruirii medicilor rezidenți și a studenților mediciniști, potrivit unui comunicat remis joi Agerpres.

„Având un spital universitar și o facultate de medicină tânără, avem mare nevoie să strângem relațiile de prietenie, de colegialitate, dar și pe plan științific cu toate centrele medicale tradiționale și de prestigiu din țară. În acest sens, am hotărât, împreună cu dl. conf.univ. Porr să derulăm la Sibiu o activitate de tip work-shop, care să închege relația Facultății de Medicină din Sibiu, dar și a SCJU Sibiu cu marile centre din țară. Pentru început, am stabilit o puternică legătură cu centrele din Târgu Mureș și Cluj și, în colaborare cu Clinica Chirurgie I din Târgu Mureș, cu Institutele de Gastroenterologie și Oncologie din Cluj-Napoca, precum și cu Clinica Chirurgie III din Cluj, apoi am pus bazele acestei manifestări”, a declarat prof.univ.dr. Lorant Kiss, medic șef Secția Clinică Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

La eveniment va vorbi și dr. Ferdinand Bauer, din Kaufbeuren (Germania), care va conferenția pe tema „Capcane și pericole în diagnosticul imagistic al tumorilor pancreatice invadante”.

Medicii sibieni intenționează organizarea de work-shopuri internaționale în colaborare cu clinici din străinătate cum ar fi Spitalul Clinic din Triemli — Elveția, Clinica de Chirurgie din Graz — Austria, Clinica de Chirurgie din Marburg — Germania, pentru a putea introduce școala medicală sibiană în acest val evolutiv al științei europene moderne.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.