Prințul Charles vine în România

1

Prinţul Charles al Marii Britanii va efectua o vizită privată în România în zilele următoare şi va profita de ocazie pentru a avea întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi Victor Ponta.

Prinţul Charles obişnuieşte să vină adesea în România, unde a cumpărat un domeniu la Viscri, iar de această dată va va veni şi cu soţia sa, Camilla Parker Bowles, susţin surse diplomatice, citate de România TV.

Prinţul Charles va profita de prezenţa în România pentru a avea o primă întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, aceasta urmând să aibă loc la Palatul Cotroceni. Administraţia Prezidenţială a anunţat că întâlnirea va avea loc la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.

Totodată, Prinţul Charles se va întâlni şi cu premierul Victor Ponta.

Prinţul Charles vine deseori în România, la proprietatea sa de la Viscri, până nu demult un sat izolat de la marginea judeţului Braşov. Localitatea a prins însă viaţă, după ce prinţul Charles şi-a cumpărat aici o proprietate, pentru care a plătit 15.000 de euro. Locuinţa sa are patru camere, şură şi grădină, iar peste an este închiriată turiştilor, care trebuie să scoată din buzunar 670 de lire sterline pe săptămână.

Acum, satul este vizitat anual de peste 10.000 de turişti, majoritatea străini. Totodată, preţurile la imobiliare au explodat.

Acestea au crescut şi de 20 de ori în ultimii 17 ani. O casă mai mică, cu două camere costa 2.500 de euro în 1996. În 2000, anul în care prinţul Charles şi-a cumpărat o casă în Viscri, preţurile au ajuns rapid la 20.000 de euro. În 2010, o casă la Viscri se vindea cu 40.000-45.000 de euro, iar în 2012 ajunsese la 60.000 de euro.

Ofertele sunt în special pentru străini, deoarece românii nu prea cumpără în zonă.

Citește și
1 Comentariu
  1. balan spune

    Domnul charles stati cu domnul ponta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.