Beneficiile consumului de cireșe

0

Beneficiile consumului de cireşe sunt numeroase şi susţinute de studii ştiinţifice. Aceste fructe dulci specifice lunii mai sunt pline de vitamine şi aduc organismului nutrienţi esenţiali, totul cu foarte puţine calorii. Aşadar, consumaţi cireşe cu încredere dacă sunteţi la cură de slăbire.

Antioxidanţii din cireşe au efecte benefice asupra funcţiilor cerebrale. Aceştia protejează celulele de stresul oxidativ şi previn astfel apariţia unor boli precum demenţa, Alzheimer sau Parkinson. În acelaşi timp, cireşele au în compoziţie nutrienţi care protejează vasele de sânge şi previn acumularea de colesterol. Astfel, sunt ţinute la distanţă bolile cardiovasculare precum infarctul sau atacul cerebral.

Beneficiile consumului de cireşe – elimină febra musculară

Cireşele sunt, potrivit specialiştilor, antiinflamatoare naturale care funcţionează asemănător cu medicamentele prescrise de doctori pentru durerile de dinţi sau de cele apărute după un antrenament intens, aşa numita febră musculară. Studiile au arătat că cireşele consumate după efort pot ajuta la refacerea rapidă a musculaturii. De asemenea, cireşele sunt recomandate şi bolnavilor de gută, o formă complexă şi foarte dureroasă de artrită

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.