Utilizarea cardului de sănătate nu a fost amânată!

0

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au precizat vineri că utilizarea cardului de sănătate nu a fost amânată, începând cu data de 1 mai acesta devenind unicul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate pentru asigurații care au intrat în posesia lui.

Potrivit CNAS, pentru o perioadă limitată de timp, asigurații care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate sau din diverse motive nu îl pot prezenta vor primi servicii medicale în baza verificării calității de asigurat în aplicația pe care furnizorii de servicii medicale o au la dispoziție pe site-ul CNAS, estimativ această perioadă încheindu-se în jurul datei de 1 august.

„Această reglementare are scopul de a asigura accesul la servicii medicale tuturor persoanelor asigurate. Ordinul Ministrului Sănătății și al președintelui CNAS nr. 557/246/2015 și Ordinul președintelui CNAS nr. 248/2015 reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate”, susține conducerea instituției.

CNAS precizează că a solicitat furnizorilor de servicii medicale să respecte legislația în vigoare și să acorde serviciile cu card de sănătate celor care l-au primit, dar și fără card de sănătate celor care încă nu au intrat în posesia lui.

„CNAS monitorizează toate serviciile acordate în afara sistemului cardului de sănătate și va identifica motivele pentru care cardul de sănătate nu a fost utilizat. În situația în care asiguratul nu a intrat în posesia cardului din motive independente de voința lui, vom face demersurile necesare pentru a înlesni punerea în posesie în cel mai scurt timp”, afirmă reprezentanții Casei, în comunicatul citat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.