Medicii de familie vor fi verificați

0

Medicii de familie care nu folosesc cardul de sănătate vor fi controlaţi şi sancţionaţi de Casa Naţională de Asigurări. Medicii care vor fi găsiţi vinovaţi riscă să piardă contractul cu Casa.

Teoretic, cardul de sănătate este obligatoriu de la 1 mai. Practic, din cauza nenumăratelor probleme, sistemul nu poate fi folosit în toate unitățile medicale. Medicii de familie cer o derogare de cel puțin sase luni. Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări speră însă că, la 1 august, fiecare român să fie tratat doar pe baza cardului.„Nu e o dată bătută in cuie. În momentul în care am constatat că 99% din carduri ajung la cetățeni, trecem pe card”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

Ma i mult, de la 1 iunie, doctorii vor fi controlaţi și verificați dacă validează cardurile atunci când consultă un pacient.„În Bucureşti sunt 36 medici de familie care nu au acordat servicii cu carduri. Voi da sancțiuni când voi constata că acolo e rea-voință sau se greșește intenționat”, a spus Vasile Ciurchea.

În replică, medicii de familie se plâng că sistemul are deficienţe care le îngreunează munca. În Bihor, spre exemplu, pacienţii pierd timp la uşile cabinetelor din cauza blocajelor dese din sistemul informatic.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.