Iohannis consideră prioritar dreptul la vot al românilor din diaspora!

Share:

Președintele Klaus Iohannis a afirmat duminică într-un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni că adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toți cetățenii din afara granițelor este o prioritate.

Dacă vrem ca românii să fie respectați în lume, situații inacceptabile precum ceea ce s-a întâmplat anul trecut, în noiembrie, trebuie să nu se mai repete niciodată. În acest sens, adoptarea unei legi care să ofere posibilitatea exprimării dreptului la vot de către toți cetățenii din afara granițelor rămâne o prioritate. Este nu doar o obligație constituțională a clasei politice de a găsi rapid o soluție la această problemă, dar mai ales dovada minimului respect pentru cetățenii noștri aflați în străinătate”, subliniază Iohannis în mesaj.

Șeful statului afirmă că „va fi mereu garantul asigurării și respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor românilor”și că are în lucru un proiect pentru constituirea unui Consiliu Consultativ al românilor din afara granițelor.

„Dumneavoastră, românii de pretutindeni, participați în mod direct la promovarea imaginii țării noastre în lume. Contribuiți la dezvoltarea societăților în care munciți și trăiți, dar sunteți parte și din evoluția României. De aceea, mi-am propus să identificăm modalități prin care pot fi îmbunătățite mecanismele de dialog, consultare și reprezentare. În acest sens, proiectul privind constituirea unui Consiliu Consultativ al românilor din afara granițelor se află în dezvoltare”, se mai arată în mesajul președintelui.

În final, Klaus Iohannis le solicită sprijinul românilor din diaspora pentru „a clădi o Românie prosperă”.

„Unul dintre angajamentele asumate de mine este acela de a clădi o Românie prosperă, care oferă șanse și oportunități fiecăruia dintre noi, o țară în care se poate trăi cu demnitate. Cred cu tărie că este un obiectiv realizabil, dar știu totodată că nu vom putea reuși să îl atingem decât uniți, lucrând împreună. Vă chem așadar alături de mine să construim România pe care ne-o dorim, România în care să vă placă să vă reîntoarceți!”, conchide președintele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.