Pasărea măiastră, la Teatrul de pe Lipscani

0
Teatrul de pe Lipscani are plăcerea de a vă invita în data de 31 mai, ora 19:30, la reluarea spectacolului de succes al Adrianei Trandafir, “Pasărea măiastră – Maria Tănase”.
Spectacolul, cu care actriţa a făcut istorie încă din anii ’80, câştigând numeroase premii şi distincţii, este prezentat în premieră pe scena Teatrului de pe Lipscani şi este, în acelaşi timp primul spectacol ce face parte din noul proiect cultural al teatrului, intitulat “Mari actori în recital” – un proiect ce va aduce pe scena Sălii Mari a Teatrului de pe Lipscani mari artişti români în recitaluri deosebite.

În Franţa a fost Edith Piaf, portughezii o au pe Amalia Rodrigues. Mândria românilor se numeşte Maria Tănase (1913-1963). Vocea ei gravă, profundă, a rămas de neuitat. Oameni simpli şi personalităţi proeminente, contemporanii ei, au văzut în această cântăreaţă inimitabilă ieşită din popor, o adevărată regină a cântului folcloric autentic.
Teatrul de pe Lipscani vă invită să deschideţi porţile timpului şi să păşiţi prin ele alături de Adriana Trandafir în acest spectacol memorabil, care a făcut istorie, încă de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon. Peste ani, Maria Tănase, Adriana Trandafir şi spectacolul “Pasărea măiastră – Maria Tănase” şi-au păstrat tinereţea, prospeţimea şi unicitatea în tabloul cultural românesc. Poftiţi, aşadar, la un regal muzical-teatral de excepţie, la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.

“…jocul actriţei cu nume de floare, nerv, glas şi reflecţii presărate între tăceri, impune prin naturaleţe, farmec, distincţie, înţelegere în interior a unui destin care a trecut peste praguri şi vămi, spre a răzbate…” (George Chirilă)

“…în raza recitalurilor exponenţiale se înscrie Pasărea Măiastră, de la Teatrul Odeon, reîntânlnirea cu unica Adriana Trandafir, temperament eruptiv, colorit curcubeic, în complexele stări întruchipate. Surâsul şi lacrima, adâncul teluric şi poezia diafană sunt placate pe o cuceritoare sensibilitate, pe autenticitate şi adevăr.
Adriana Trandafir, magnifica Pasăre Măiastră a teatrului românesc…”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.