Ministrul Tîlvăr, la „Ziua Românilor din Portugalia”

Share:

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a participat la „Ziua Românilor din Portugalia” unde, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), au fost prezenți pentru a sărbători acest moment peste patru mii de români de pe ambele maluri ale Prutului.

„Limba română se aude peste tot unde sunt români. Ea sună la fel, în aceleași cuvinte, și pe Valea Mureșului, și pe Valea Timocului, și în Munții Pindului, și în codrii de fag care înconjoară Cernăuții, și pe Nistru, și pe Tibru, Pad, Tamisa, Hudson sau Taju. Limba română este limba dorului de țară al celor plecați. Este limba iubirii pentru rădăcini a celor născuți departe, pe toate cele cinci continente. Ne leagă dragostea față de ceea ce este românesc. Iubim mărțișorul și ia. Iubim obiceiurile și tradițiile noastre vechi de când lumea. Iubim poezia lui Eminescu și poveștile lui Creangă. Iubim ritmurile Rapsodiei Române și forma Păsării Măiastre. Și în toate ne regăsim cu tot ceea ce este românesc”, le-a transmis Angel Tîlvăr românilor din Portugalia, conform unui comunicat al MAE.

Totodată, demnitarul român s-a întâlnit cu reprezentanți ai asociațiilor și ai comunității din Portugalia, cu care a discutat despre proiectele derulate de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Discuțiile s-au axat pe nevoia de a modifica procedurile de finanțare nerambursabilă a proiectelor.

În discuțiile purtate cu profesori și reprezentanți ai studenților români, s-a evidențiat preocuparea acestora pentru studiul culturii și civilizației țării noastre, în contextul atenției pe care statul român o acordă păstrării identității românești în comunitățile de români și promovării valorilor naționale.

„România se mândrește cu voi și vă invit ca împreună să contribuim la promovarea imaginii țării”, a subliniat ministrul delegat Angel Tîlvăr.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.