Cea mai mare bancă din Europa concediază 10.000 de angajați

0

Cea mai mare bancă din Europa va intra într-un plan de restructurare care presupune concedierea unui număr de până la 7% dintre angajați, potrivit unor surse citate de Sky News.

Cea mai mare bancă din Europa, HSBC Holdings, va anunţa un plan de restructurare săptămâna viitoare, ce vizează concedierea a 10.000 – 20.000 de angajaţi, dintre cei 258.000 care lucrau în întreaga lume pentru bancă, la sfârşitul anului trecut, a anunţat Sky News, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Marţi dimineaţă, acţiunile HSBC au scăzut cu 0,5% la Bursa de la Hong Kong. Banca este listată la bursele din Londra şi Hong Kong, având o capitalizare de piaţă de aproape 125 miliarde de lire sterline.

În 9 iunie directorul general Stuart Gulliver va prezenta acţionarilor noua strategie a băncii, care implică reducerea costurilor şi restructurarea activităţii diviziei de investiţii, precum şi vânzarea unor afaceri, în vederea creşterii câştigurilor.

În februarie, Stuart Gulliver a anunţat că operaţiunile din SUA, Turcia, Mexic şi Brazilia trebuie să se îmbunătăţească sau vor fi vândute, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt al băncii, Heidi Ashley, a refuzat să comenteze raportul.

După majorarea taxei pe bănci în Marea Britanie, investitorii HSBC au cerut mutarea sediului băncii din Londra. Deoarece are mai multe active decât orice altă bancă britanică, HSBC a fost cea mai afectată de taxa pe bănci, fiind nevoită să achite anul trecut 1,1 miliarde de dolari.

Preşedintele HSBC Holdings, Douglas Flint, a anunţat în aprilie că ar putea lua în considerare mutarea sediului central din Londra, după ce vor fi anunţate noile reglementări din sectorul bancar.

‘Se întrevede forma finală a reglementărilor şi a reformelor structurale. Imediat ce vom avea toate informaţiile, vom analiza unde ar fi cel mai bun loc pentru HSBC’, a declarat Douglas Flint.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.