Helmuth Kohl, în stare critică

Fostul cancelar german Helmut Kohl, artizanul reunificării Germaniei, se află la terapie intensivă, relatează presa germană, citată de AFP.

Fostul cancelar german Helmut Kohl, în vârstă de 85 de ani, a suferit două intervenții chirurgicale într-un interval scurt de timp și ‘se simte bine, având în vedere circumstanțele’, transmite AFP citând un comunicat emis marți de biroul său.

Kohl a fost operat la șold la începutul lunii mai, fiind supus ulterior unei noi intervenții chirurgicale, tot la șold. El a ‘trecut cu bine de prima operație’, iar în urma celei de-a doua va urma un program de recuperare pe care-l va combina cu activitățile din timpul vacanței, se afirmă în textul citat.

Helmut Kohl a fost operat într-un spital din orașul Heidelberg.

Potrivit ediției online a publicației Spiegel, fostul lider conservator, acum în vârstă de 85 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală abdominală și în prezent ar fi în stare critică, potrivit Agerpres.

Helmut Josef Michael Kohl (n. 3 aprilie 1930, Ludwigshafen, Renania-Palatinat, Germania) este un politician german al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), cancelar al Republicii Federale Germania din 1982 până în 1998.

Mandatul său de cancelar a durat 17 ani, cu doi ani mai mult decât cel al lui Konrad Adenauer. Acesta a fost cel mai lung mandat al unui cancelar german de la Otto von Bismarck. Kohl este considerat principalul arhitect al Reunificării Germaniei, și împreună cu președintele frnacez François Mitterrand este considerat de asemenea arhitectul Tratatul de la Maastricht, care a format Uniunea Europeană.

Kohl a fost descris de către președinții americani George W. Bush și Bill Clinton ca fiind „cel mai bun lider european al celei de-a doua jumătăți a secolului 20”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.