TIFF, în a cincea zi

0

Ziua a cincea a TIFF-ului ne aduce, pe lângă vizionările obişnuite (care sunt oricum, numai obşnuite nu), alte evenimente speciale. De la ora 19.00, la Opera Maghiară, proiecţie extraordinară a versiunii restaurate a filmului Escortata realizat (în Cluj-Napoca) de câştigătorul premiului Oscar Michael Curtiz, cu acompaniament live al orchestrei Operei Maghiare.

Actriţa Irina Gărdescu va fi prezentă la cinema Mărăşti, de la ora 18.00, la proiecţia filmului La patru paşi de infinit de Francisc Munteanu (1964), în care joacă alături de Silviu Stănculescu. Un eveniment cu intrarea liberă, organizat în colaborare cu Casa Municipală de Cultură Cluj, care va fi urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri moderată de Ucu Bodiceanu.

Tol la cinematograful Mărăşti va fi proiectat filmul Cursa al lui Mircea Daneliuc, în cadrul retrospectivei pe care TIFF-ul o dedică regizorului român.

Continuă, la cinematograful Victoria, proiecţia filmelor din secţiunea Competiţie. De la ora 11.00, la cinematograful Florin Piersic, intrare liberă pentru cei peste 60 de ani la filmul Petrecerea de adio (Israel-Germania, 2014), în secţiunea Supernova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.