Macovei critică dur votul din Senat în cazul Șova

Share:

Europarlamentarul Monica Macovei susține că votul din Senat în cazul social-democratului Dan Șova „dă palme românilor, dă palme justiției și arată că actuala clasă politică a guvernat destul și blochează justiția pentru interese personale”.

„Probabil sunt multe legături în jurul lui Șova. (…) Este o decizie care duce România în urmă și, dacă mai vorbim despre Schengen, să răspundă Șova și Ponta de ce nu intrăm în Schengen. Pentru că nu există încredere în clasa politică din România din moment ce votează așa, din moment ce împiedică actul de justiție. Chiar zilele acestea este o delegație din partea Comisiei Europene exact pe Mecanismul de Cooperare și Verificare. Cum să se ridice MCV-ul dacă Senatul votează așa?”, a spus Monica Macovei, miercuri, într-o conferință de presă, informează Agerpres.

Ea a precizat că votul din Senat ar fi trebuit să zică „da” și apoi judecătorul decidea dacă trebuia sau nu ca senatorul Dan Șova să fie arestat.”Să fie clar pentru toată lumea: Parlamentul zice ‘da’, apoi judecătorul decide dacă arestează sau nu. Asta nu însemna că era arestat. Lasă-i pe procurori să se ducă cu domnul Șova la judecător. Lasă-l pe judecător să decidă cine să fie arestat sau nu. Nu politicienii decid asta”, a declarat Monica Macovei.

Marți, cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova a fost respinsă de Senat, după reluarea votului în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Camerei superioare a Parlamentului privind votul exprimat în 25 martie pe acest caz. Senatorii s-au pronunțat prin vot secret cu bile, în favoarea cererii fiind exprimate 66 de voturi, iar 72 de senatori au votat împotriva încuviințării cererii ministrului Justiției. Două voturi au fost anulate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.