“Sânge vienez”, premieră estivală a Operei Române Craiova

0

Pe 4 iunie se pune din nou în scenă opereta “Sânge vienez”, în regia lui Rareș Zaharia, scenografia fiind asigurată de Barbara del Piano, coregrafia lui Răzvan Mazilu iar conducerea muzicală îi aparține maestrului dirijor Alexandru Iosub. Și la această premieră, conducerea Operei Române Craiova a decis să colaboreze cu designerul Cătălin Botezatu pentru realizarea unor costume.

“Sânge vienez” reprezintă debutul meu ca regizor în operetă. A fost o provocare. Am descoperit o operetă pe care o cunoșteam doar fragmentar. Am fost surprins de calitatea muzicii. Sunt cele mai frumoase valsuri, polci ale lui Strauss care compun muzica pe care publicul le va recunoaște cu siguranță. Textul este de o calitate surprinzătoare și atunci m-am apropiat de el cu multă bucurie. Epoca în care am plasat acțiunea este una care ne spune multe. Este vorba de anii ‘30“, a precizat regizorul Rareș Zaharia.

Decorurile au fost realizate, într-un timp record de scenografa Barbara del Piano, împreună cu echipa Operei Române Craiova. „Am plecat de la faptul că acțiunea se petrece pe mai multe planuri și ne-am gândit să unificăm aceste locuri și să dăm un numitor comun. Și, pentru că sunt întâmplări neverosimile, ne-am gândit la un loc la care toate aceste întâmplări ar putea avea loc în mod natural, de unde ideea de a plasa acțiunea într-un bar cu o scenă de teatru. Când ajung într-un astfel de loc, oamenii sunt foarte conștienți de poziția lor socială. Dar pe măsură ce acțiunea avansează, ei vor renunța la convențiile sociale“, a declarat Barbara del Piano.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.