Slovacia va cumpăra trei radare militare

Share:

Ministerul slovac al Apărării a anunțat organizarea unei licitații pentru achiziționarea unor echipamente radar militare, în valoare de 60 milioane de euro, fără TVA, informează miercuri agenția slovacă TASR.

Ministerul intenționează să achiziționeze trei radare 3D cu rază medie, dintre care două ar urma să fie livrate în 2016, iar unul în 2020. Contractul va include și o opțiune pentru un al patrulea radar. Aceste echipamente vor trebui să corespundă recomandărilor și standardelor NATO, să aibă o rază de minimum 350 km și să detecteze ținte mici la o distanță de cel puțin 250 km, informează Agerpres.

Ministerul slovac al Apărării a publicat o ofertă preliminară în decembrie 2014. Inițial s-a intenționat achiziționarea unor radare împreună cu Cehia, însă aceasta a decis cumpărarea unor echipamente pe cont propriu. Potrivit agenției TASR, firmele interesate pot depune ofertele până la data de 3 iulie.

Slovacia a decis cumpărarea de echipamente noi întrucât, din cauza sancțiunilor impuse Rusiei, nu mai poate achiziționa piese de schimb de la concernul rus de apărare antiaeriană Almaz-Antei. Durata de funcționara a radarelor P-37, de fabricație sovietică, din dotarea armatei slovace, expiră treptat din 2016. În absența unor radare funcționale, Slovacia nu va putea participa la Sistemul Integrat de Apărare Aeriană al NATO (NATINADS), precizează TASR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.