Zico ar putea candida pentru președinția FIFA

Fostul mare fotbalist brazilian Zico și-a exprimat dorința de a candida pentru președinția Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), după demisia neașteptată a lui Sepp Blatter, survenită marți, transmite Reuters.

Zico (62 ani), care a jucat la trei Cupe Mondiale, a fost ministrul sporturilor în Brazilia în anii 1990 și are experiență la toate nivelurile fotbalului, inclusiv mandate ca manager la echipe din Japonia, Turcia, Rusia, Grecia și Orientul Mijlociu.

”De ce nu?” s-a întrebat Zico, într-o postare pe Facebook din Berlin, unde va asista sâmbătă la finala Ligii Campionilor, dintre FC Barcelona și Juventus. ”Viața mea a fost mereu în lumea fotbalului. Este o pasiune pe care am servit-o cu seriozitate și respect în Brazilia și în alte țări”, a mai scris Zico.

”Am fost ministru al sporturilor, am experiență la club și am ajutat-o pe Kashima în Japonia. Pun fotbalul înaintea politicii”, a mai afirmat fostul internațional brazilian.

Câștigător al Cupei Intercontinentale cu Flamengo, în 1981, și component al naționalei Braziliei la Cupele Mondiale din 1978, 1982 și 1986, Zico a recunoscut că în acest moment nu are susținere pentru o candidatură la președinția FIFA, dar va vedea cum este privită ideea sa.

”Nu am niciun fel de susținere încă, dar dacă există deschidere, atunci pot candida pentru președinția FIFA. Este doar o idee acum… Dar cine știe?”, a conchis Zico.

Elvețianul Sepp Blatter și-a anunțat marți demisia din funcția de președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), însă a indicat că va rămâne în fruntea FIFA până la congresul extraordinar la care va fi ales urmașul său. Vineri, Blatter fusese reales pentru un al cincilea mandat în fruntea FIFA, după ce prințul Ali bin Al Hussein se retrăsese din cursă înaintea turului doi de scrutin. Blatter obținuse 133 de voturi, iar Ali 73 în primul tur.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.