Comunicat oficial: Cotabiță este conștient și respiră spontan!

0

Medicii de La Spitalul Floreasca au prezentat joi noi date despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiţă. 

Gabriel Cotabiţă se simte mai bine. „Pacientul prezinta o suferinta cerebrala postanoxica. Evaluarea neurologica este in ameliorare, pacientul fiind evaluat in prezent pe scala GCS la 13 puncte, relatează Romaniatv.net.

Este constient, momentele de cooperare alterneaza cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spatiala si agitatie psihomotorie in planul patului. Pacientul respira spontan, necesitand intermitent oxigenoterapie pe masca si are functiile vitale in parametrii normali. Se alimenteaza per os, beneficiaza zilnic de sedinte de psihoterapie si fiziokinetoterapie. O echipa multidisciplinara reevalueaza in fiecare zi starea de sanatate inca fragila a pacientului”, se precizează într-un comunicat al Spitalului Floreasca.

Într-un comunicat referitor la starea lui Gabriel Cotabiţă postat, luni, pe site-ul Spitalului Floreasca se precizează: „Este stabil din punct de vedere hemodinamic şi respirator cu precizarea că respiră spontan pe sondă de traheostomie, dar necesită în continuare perioade intermitente de ventilaţie mecanică. Totodată, beneficiază zilnic de şedinţe de fizio-kinetoterapie, aşa cum se procedează în astfel de cazuri. O echipă multidisciplinară reevaluează în fiecare zi starea de sănătate a pacientului”. În acelaşi comunicat se mai precizează că artistul răspunde la stimuli, are un scor GSC 8 şi în fiecare joi vor fi difuzate comunicate cu privire la starea lui.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde este internat în continuare.

Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.