Ghiorghioni, prins în flagrant în timp ce primea șpagă

0

Ionesie Ghiroghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, a fost prins în flagrant în timp ce primea 20.000 de lei şpagă. Banii reprezentau doar o tranșă din sumele pretinse și primite de la un om de afaceri pentru atribuirea unor contracte de lucrări publice, informează B1 TV.

Banii au fost daţi de Adina Armaşu, soţia afaceristului, Paul Valentin Armașu, care are calitatea de denunțător în dosar. Potrivit procurorilor DNA, Ghiorghioni i-a făcut încă de la început semn femeii să nu spună nimic.
Martora i-a înmânat inculpatului un bilețel format A6, pe care consemnase anterior: ‘Am pus în revistă 20.000 lei din care 16.000 lei au rămas din martie de la deszăpeziri, 4.000 lei sunt din decontările următoare. Martora și-a însoțit înmânarea bilețelului cu un gest de tăcere, ducând un deget în dreptul buzelor, pentru ca, în acest fel, inculpatul să înțeleagă faptul că se ferește să rostească în acel birou cuvinte care să probeze caracterul infracțional al înțelegerilor propuse de către inculpatul Ghiorghioni Ionesie.

„Inculpații au avut în cursul urmăririi penale o atitudine constant nesinceră, aceștia prevalându-se de dreptul la tăcere în cursul urmăririi penale, însă, în declarațiile pe care le-au dat în fața judecătorilor cei doi inculpați au negat că faptele s-au petrecut astfel cum au fost descrise de organele judiciare în cuprinsul actelor prin care s-a dispus luarea măsurilor preventive”, spun anchetatorii.

În perioada 2013 – mai 2015, Ghiorghioni este acuzat că ar fi primit 230.000 de lei și 8.400 de euro. Suma reprezintă 10% din valoarea unor contracte de utilitate publică de întreținere a drumurilor încheiate de firma administrată de acesta cu CJ.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.