Investițiile nete au urcat în primul trimestru al anului

0

Investițiile nete realizate în economia națională au însumat, în primul trimestru al anului, 11,932 miliarde de lei, mai mari cu 8,5% raportat la perioada similară din 2014, potrivit datelor provizorii publicate, joi, de Institutul Național de Statistică.

Creșterea cu 8,5% a investițiilor nete s-a produs pe fondul creșterilor înregistrate la toate elementele de structură: lucrări de construcții noi — cu 16,2% (la 5,130 miliarde de lei), utilaje (inclusiv mijloace de transport) — cu 3,8% (la 5,471 miliarde lei), și alte cheltuieli — cu 0,4% (la 1,330 miliarde lei).

Comparativ cu trimestrul I 2014, în primele trei luni ale anului în curs se constată o creștere a ponderii investițiilor nete în lucrări de construcții noi cu 2,4 puncte procentuale.
Ponderea investițiilor nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) și alte cheltuieli a scăzut cu 2,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,2 puncte procentuale.

Ramurile în care s-a realizat un volum mai mare de investiții nete sunt în industrie, comerț și servicii, precizează INS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.