Laptele matern pare să reducă riscul de leucemie al copiilor

Share:

Alăptarea timp de cel puțin șase luni reduce cu 19 % riscul de a dezvolta leucemie în copilărie, relevă un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Haifa din Israel.

Potrivit herald.ie, oamenii de știință au spus că au făcut această descoperire după trecerea în revistă a 18 de studii diferite, în timp ce o altă analiză separată a 15 studii a constatat că diferența de risc este de 11 procente.

Cercetătorii sugerează că mai sunt multe de făcut pentru a educa femeile cu privire la beneficiile pentru sănătate ale alăptării și, în același timp, ar trebui făcute eforturi pentru a fi mai ușor pentru ele să facă acest lucru în public.

Leucemia este cea mai comună formă de cancer al copilăriei, dar se cunoaște puțin despre cauza care o provoacă.

Alăptarea este recomandată de National Health Service din Marea Britanie ca fiind cea mai sănătoasă opțiune pentru hrănirea copiilor până la vârsta de șase luni.

Autorii studiului sugerează că mai multe mecanisme biologice din laptele matern pot explica rezultatele cercetării, inclusiv faptul că acesta conține multe componente active imunologic și mecanisme de apărare anti-inflamatorii care influențează dezvoltarea sistemului imunitar al copilului, mai scrie herald.ie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.