Lovituri aeriene în Fâșia Gaza

Share:

Armata israeliană a lansat mai multe lovituri aeriene asupra Fâșiei Gaza joi dimineață devreme fără să facă victime, ca represalii la tiruri de rachete palestiniene, au declarat surse din securitatea palestiniană, informează AFP.

Loviturile israeliene au vizat trei tabere de antrenament ale Brigăzilor Ezzedin al Qassam, aripa militară a Hamas, în orașul Gaza, și o a patra la Khan Younes, potrivit acestor surse.

Într-un comunicat, armata israeliană a menționat doar trei lovituri, fără a preciza locația sau identifica țintele vizate.”Ieri, 3 iunie 2015, două rachete au fost lansate spre sudul Israelului din Fâșia Gaza”, se afirmă în comunicatul ce precizează că rachetele au căzut în apropierea orașelor Ashkelon și Netivot. „Nimeni nu a fost rănit”. „Ca răspuns la acest atac, Forțele de apărare israeliene au lovit trei infrastructuri teroriste din Fâșia Gaza”, adaugă comunicatul.

Potrivit radioului public israelian, ultimul tir de rachete, nerevendicat, ar putea avea legătură cu luptele interne din Gaza între militanți Hamas, la putere în acest teritoriu, și opozanți extremiști.

Forțele de securitate ale Hamas, care și-a înăsprit poziția față de islamiștii integriști, au ucis marți un lider salafist într-o confruntare în orașul Gaza.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.