O nouă sentință în cazul Mubarak pe 5 noiembrie

Curtea de Casație din Cairo a anulat joi abandonarea acuzațiilor de complicitate la uciderea a 846 de protestatari în timpul revoltei din 2011 decisă de o instanță în favoarea fostului președinte egiptean Hosni Mubarak și a anunțat că va pronunța o nouă sentință la 5 noiembrie, relatează AFP și Reuters.

În iunie 2012, Mubarak a fost condamnat în primă instanță la închisoare pe viață pentru complicitate la uciderea acestor protestatari în timpul revoltei populare din 2011, care a condus la înlăturarea sa de la putere. La 29 noiembrie 2014, un alt tribunal a ordonat abandonarea acestor acuzații, absolvindu-l astfel pe Mubarak. Parchetul a introdus recurs și Curtea Supremă a acceptat miercuri acest recurs, anulând sentința din noiembrie.

Mubarak, care a condus Egiptul cu o mână de fier timp de trei decenii, a petrecut deja cel puțin trei ani de închisoare în alte dosare împotriva sa. Luna trecută, fostul președinte egiptean și cei doi fii ai acestuia au fost condamnați la câte trei ani de închisoare fără drept de eliberare condiționată, într-un dosar de corupție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.